Over mij

Hoi, ik ben Leonie. Culinair Verbinder.

Ik deel graag mijn reis naar culinaire verbinding met jou. De reis duurde ongeveer 40 jaar en was soms hobbelig, maar ik ben er!

Proeven met locals

Geuren en smaken kunnen je direct terugbrengen naar een plek uit je herinnering. De geuren en smaken die mij dat voor mij doen zijn; de meest zalvige hummus zonder poespas met Arabische platbroden die met bijna zwart geblakerde luchtbellen worden geserveerd in Saudi Arabië. De kleurrijke “veramerikaanste” Mexicaanse enchiladas overgoten met een nog sissende tomaten-kaas saus in LA, de geur van een barbecue en een zoute zee bij een ondergaande zon op Huntington Beach, gemarineerde artisjokharten en ansjovis op de pizza in Italië.

Mijn smaak papillen hebben al van jongs af aan flinke reizen en landverhuizingen meegemaakt vanuit startpunt Scheveningen maar ik kan eerlijk zeggen; het heeft mijn leven verrijkt. Ik wilde altijd een kijkje in de keuken nemen en alleen eten wat de locals aanraden.  Connectie via eten en koken is voor mij altijd een basis geweest.

Met al die verhuizingen hoorde natuurlijk ook steeds weer nieuwe vriendjes (van vanuit de hele wereld) maken. Ik mag wel zeggen dat ik daar een expert in ben geworden wat mij later ook veel heeft gebracht.

Culinaire verbinding

Ambities van een jobhopper

Ik had best veel ambitieuze dromen. Zo wilde ik straaljager pilote worden, werken in de verkeerstoren van Schiphol en vliegtuigbouwkunde studeren. Veel later heb ik geleerd dat ik me veel heb laten leiden door mijn eigen belemmerende gedachten en daarom het niet eens geprobeerd heb. Wel bleef ik in de techniek, studeerde af als chemische technoloog, werkte als jobhopper in diverse rollen, waaronder milieu inspecteur bij de grote industrie in de Rotterdamse haven en later als kwaliteits- en voedselveiligheidsdeskundige in de voedingsmiddelen en een beetje in de verpakkingsindustrie.

Al dat ge-hop van de ene baan in de ander, kwam voort uit een constante onrust. Een heel groot voordeel; ik kan mijn weg overal heel snel vinden omdat ik heel snel contact kan maken, zie hier, het voordeel van alle landverhuizingen en vriendjes maken. Echter, diep van binnen voelde het werken voor mij vaak als een strijd die ik elke dag moest aangaan. Niet vanwege het werk, ik deed mooi werk voor mooie grote organisaties. Niet vanwege de collega’s of werken in een team, dit was zelfs voor mij een reden om toch (te) lang op een functie te blijven. Er borrelde echter een sterke drang naar onafhankelijkheid en nog veel meer

Het heeft mij wel 2 burn-outs en life-changing privé gebeurtenissen gekost om eindelijk de stappen te nemen naar waar ik nu ben. Koken heeft mij door alle hoogte en dieptepunten geholpen. Het was mijn basis en rust. Koken en eten met familie en vrienden, dan voelde ik een echt flow.

Tijd voor Good Vibes

Om een lang verhaal nog langer te maken:

Eind 2019 besloot ik mijn baan in loondienst op te geven en mezelf vrij te zetten. Om te ontdekken en te doen waar ik goed in ben; koken en de verbinding met mensen te maken. Om verhalen te delen over de mooie culinaire producten die er in de wereld te vinden zijn, hoe ze worden gemaakt en wie de mensen zijn die met passie en gedrevenheid werken.

Met Cooking Vibes organiseer ik events voor ondernemers om laagdrempelig te netwerken. Het gaat hier om wie je bent en niet wat je doet.

Koken gebruik ik als lijm. Het eerste event is de IJSbreker. Lijkt me tof om je daar te ontmoeten!

Schrijf je in om op de hoogte te blijven.

En als je nog meer over mij wilt weten...

Meer weten? Volg Cooking Vibes op Instagram