Proeven met locals
Geuren en smaken kunnen je direct terugbrengen naar een plek uit je herinnering. De geuren en smaken die mij dat voor mij doen zijn; de meest zalvige hummus zonder poespas met Arabische platbroden die met bijna zwart geblakerde luchtbellen worden geserveerd in Saudi Arabië. De kleurrijke “veramerikaanste” Mexicaanse enchiladas overgoten met een nog sissende tomaten-kaas saus in LA, de geur van een barbecue en een zoute zee bij een ondergaande zon op Huntington Beach, gemarineerde artisjokharten en ansjovis op de pizza in Italië.
Mijn smaak papillen hebben al van jongs af aan flinke reizen en landverhuizingen meegemaakt vanuit startpunt Scheveningen maar ik kan eerlijk zeggen; het heeft mijn leven verrijkt. Ik wilde altijd een kijkje in de keuken nemen en alleen eten wat de locals aanraden. Connectie via eten en koken is voor mij altijd een basis geweest.
Met al die verhuizingen hoorde natuurlijk ook steeds weer nieuwe vriendjes (van vanuit de hele wereld) maken. Ik mag wel zeggen dat ik daar een expert in ben geworden wat mij later ook veel heeft gebracht.
